Vulg oons wok via

Peejenzaaiers in polonaise tijdens 11-11-2019

Oe ut is begonne

Eind 1991 ontstond er aan de bar van ’T Tapperijke in Hoeven het idee om met carnaval een plaatselijke cd uit te brengen. Toenmalig BB-Sixty lid Sjef Bosman en uitbater Kees Broos kwamen in contact met de toenmalige hofkapel; De Ouwe Peejezaaiers en de toenmalige club van radio Peejenland en zij hadden wel interesse om mee te doen! Ook werd er een vriendengroep, genaamd de Chickendales gestrikt en daarmee was de eerste editie een feit! Zo werd er in januari 1992 de eerste cd uitgebracht onder het label van ’t Tapperijke. Deze eerste editie werd opgenomen in de studio van Bertus Staigerpaip, alias Ruud Broeders. Ook werd er een presentatieavond gehouden, waarbij de eerste opmaak per opbod werd verkocht. Dat geldbedrag werd ieder jaar geschonken aan een goed doel, zoals destijds de peuterspeelzaal Hoeven en de Hoevense afdeling van de Zonnebloem!

De studio van Ruud Broeders werd verwisseld door de toenmalige bekende regionale opnamestudio van Willem Steentjes (Stonesound) in Roosendaal. Na wat wisselingen van studio (Henk Moerland, Laurens van Wessel) zijn we sinds enige jaren beland bij de studio van Hoevenaar Lars van Berkel (RibbyRoad ). Ook kunnen de deelnemers hun lied in eigen beheer opnemen en compleet aanleveren. Alle tracks worden door Lars gemasterd, zodat het een compleet plaatje wordt. In al die jaren is de animo sterk toegenomen en hebben we zelfs een keer 16 (!) deelnemers gehad!

Door de opkomst van Social Media zoals bijvoorbeeld Facebook en You Tube is er wel het een en ander veranderd in al de afgelopen jaren. Verschillende deelnemers maken tegenwoordig al een heuse professionele videoclip! Hierdoor  wordt het een nog completer plaatje. Inmiddels zijn d’Oevese artiesten zoals Chef Soldaat, Adje Ambiance, ’t Zooike en B.C . de Kits ook bekend ver buiten ons mooie dorp en treden zelfs daar ook op!

Terwijl de cd, helaas, langzaam in het straatbeeld aan het verdwijnen is, is er toch nog een markt om alle 750 cd’s aan de man te brengen. De schijfjes worden door alle deelnemende groepen in eigen beheer verkocht en de opbrengst gaat dus ook naar desbetreffende groep.

Sinds enige jaren is de organisatie in handen van Marco Braspenning en Erwin Kerstens, 2 rasechte Hoevenaren met een echt carnavalshart!. Zij regelen o.a. de sponsoren, de opnamestudio, het persen van het schijfje en de presentatieavond. Paul van Oosterhout stopt alle aangeleverde teksten in een mooi bijgeleverd boekje.

De presentatieavond wordt al sinds 1992 onafgebroken gehouden bij Kees en Anja Broos van zaal ’t Tapperijke. Ook zij dragen de d’Oevese Leut al jaren een warm hart toe en sponsoren ons al jaren!

Natuurlijk hopen we met zijn allen nog jaren te kunnen blijven genieten van de échte Peejenlandse carnavalsmuziek!

d'Oevese Leut 2021 online bestellen?

De d'Oevese Leut online bestellen?? Tuurlijk kan da!!!

Klik op de knop hieronder en bestel hem via één van de deelnemers.

Wie helluppe oons?